fredag, december 05, 2008
Saffransbullar med mandelmassa
Saffransbullar med mandelmassa
ca 24 stora bullar
100 g smör
5 dl mjölk
1 dl socker
1 tsk salt
0,5 g saffran
50 g jäst
12-14 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g smör
250 g mandelmassa, riven
3 msk socker
0,5 g saffran
1 msk vit sirap
Till garnering:
Hackad mandel
pärlsocker
Smält smöret till degen och blanda med mjölk och saffran. Värm till fingervarmt, och häll över den smulade jästen i en bunke. Rör tills jästen har löst sig. Blanda ner salt, socker och mjöl, och arbeta till en jämn och smidig deg. Den ska släppa bunkens kanter, men det är okej om den fortfarande är lite kladdig.
Jäs i ca 40 minuter.
Vispa ingredienserna till fyllningen med elvisp tils den är mjuk och smidig. Kavla ut bulldegen till en rektangel, och bred fyllningen ovanpå. Rulla ihop från långsidan, och skär i jämna skivor.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper, och jäs i ca 30 minuter. Strö över mandel och pärlsocker, och grädda på 250°C i 7-8 minuter.
Recept på engelska:
Almond-filled Saffron Buns
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
7 kommentarer:
Måste testas! :D
Låter mycket gott, själv har jag skållad finahackad mandel i degen (gammalt beprövat recept) vilket ger saftiga goda bullar,
Vilket härligt recept! Jag testade igår och blev helnöjd, så underbart gott! Jag gjorde mina bullar lite mindre än dina så det blev 32 stycken. Länkar till dig från mig: www.ursula-maria-elena.blogspot.com.
Supergoda! Jätteenkla att baka för en som inte är så haj på vetedegar!
Jag bakade idag. Jag tillsatt russin i fyllningen. det blev jätte gott. Mjuka och fina.
De blev jättegoda.. saftiga o ungarna älskade dem. :)
Fantastiskt goda även med glutenfritt mjöl!! Bara att blanda jästen och degspadet med lite fiberhusk så att degen blir lättare att handskas med! Detta recept blir att göra fler gånger! =)
Skicka en kommentar