fredag, oktober 17, 2008

Ingegerds Punschkaka

punschkaka

Ingegerds Punschkaka

300 g mandelmassa
2 ägg
1/2 dl punsch
100 g mörk blockchoklad
2 msk mandelspån

Riv mandelmassan grovt och blanda i matberedare eller med elvisp med äggen. Bred ut smeten i en smord form, eller på bakplåtspapper. (Ca 25 cm i diameter) Grädda på 175°C i ca 20 minuter, tills kakan har blivit ljust brun. Ta ur och låt svalna några minuter, droppa sedan över punschen.

Smält chokladen i vattenbad eller mikro och pensla på kakan. Strö över mandelspån innan chokladen stelnar.

Skär sedan i lagom stora bitar. Det går bra att frysa kakan om man vill.

Recept på engelska:
Ingegerd's Punsch Bars

1 kommentar:

Annika sa...

Verkar vara en både god kaka och lätt att baka. Tack för din fina matblogg! Hälsn. Annika