måndag, oktober 06, 2008

Apelsinkyckling med oliver

orangechicken-olives

Apelsinkyckling med oliver
från Allt om Mat
2 portioner

ca 3-400 g kycklingfilé (bröst eller lår)
1 apelsin
salt, svartpeppar
smör
1 dl hönsbuljong
0,5 dl lätt crème fraiche
1 tsk socker
1 tsk majsstärkelse
10 st gröna oliver
2 dl couscous

Koka cous-cousen enligt instruktionerna på förpackningen.

Tvätta apelsinen. Riv skalet fint, och pressa ur saften, Blanda kycklingbitarna med apelsinskal, salt och peppar. Stek dem i smör tills de är nästan genomstekta.

Blanda apelsinsaften med buljong (eller vatten), creme fraiche och socker. Häll ner i stekpannan över kycklngen och låt koka under lock i ca 5 minuter. Blanda majsstärkelsen med lite vatten, och rör ner i såsen. Koka upp. Skiva oliverna, och rör ner dem.

Servera med cous-cous.

Recept på engelska:
Orange Olive Chicken

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh gud så gott det låter och ser ut! mums! =)

Jättefin och inspirerande blogg du har förresten! Självklart så läser även den på engelska!

Kram, Jennie
www.kalasgott.blogg.se