Rostade rödbetor och rödlök4 portioner (som tillbehör)
8 rödbetor
4 rödlökar
3-4 msk olivolja
1 citron - rivet skal plus saften
salt, peppar
Koka rödbetorna utan att skala dem i ca 20-25 minuter. De ska fortfarande ha lite motstånd kvar. Skala och skär i klyftor. Skala löken och skär i klyftor. Blanda ihop i en ugnssäker form, häll över olivolja och citronsaft och strö över citronskal, flingsalt och svartpeppar. Baka i 200°C i ca 30 minuter.
Extremt gott med
parmesansås!
Recept på engelska:
Roasted Beets & Red Onions
1 kommentar:
Ser mycket gott ut.
Gjorde precis en egen variant inspirerat av det här receptet men utan att förkoka rödbetorna och utan rödlöken. Antagligen lite mer tuggmotstånd, men med väldigt god och sötaktig smak. Ska prova med parmesansåsen, verkade både gott och enkelt.
Skicka en kommentar