måndag, juni 09, 2008
Bacon guacamole och fyllda svampar
Bacon guacamole
140 g bacon, finhackad och knaperstekt
3 avocado, mosade
1 tomat, fint tärnad
1 liten rödlök, fint tärnad
1 färsk chili, fint hackad
3-4 msk färsk koriander, fint hackad
2 lime, pressade
salt, svartpeppar
Det här är bara så fantastiskt gott. Stek baconet och låt det rinna av lite. Mosa avocadon tillsammans med lime i en bunke. Tillsätt tärnad tomat, chili och rödlök, rör ner koriander och bacon, och smaka av med lite salt och svartpeppar. Servera med nachochips.
Fyllda svampar
ca 600 g champinjoner (välj ganska små)
200 g philadelphiaost
100 g serranoskinka
1 tsk färsk timjan
300 g gröna druvor, kärnfria
olivolja
riven parmesan
Rensa svampen: ta ur stammarna och putsa till hålen så att de blir lätta att fylla. Hacka serranoskinkan och blanda med timjan och philadelphiaost.
Ställ svamparna på en plåt (eller ugnssäker form) och lägg en druva i varje. Klicka på fyllningen. Toppa med lite olivolja och riven parmesan. Ställ kallt i minst 30 minuter så att fyllningen stelnar lite.
Gratinera på 200 grader, i ca 10 minuter, och servera direkt.
Recept på engelska:
Bacon Guacamole & Stuffed Mushrooms
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar