måndag, maj 28, 2007

Vit chokladcheesecake med jordgubbar

whitechocolatecheesecake

Vit chokladcheesecake med jordgubbar

Botten:
170 g osaltat smör
75 g pecannötter
170 g mjöl
1 msk florsocker

Smält smöret. Hacka nötterna. Rör ihop allting, och bred ut i en smord springform, min är 24 cm i diameter. Grädda på 175° i ca 22-25 minuter eller tills den är ljust gyllenbrun.

Ta ut och låt svalna helt.

Fyllning:
200 g cream cheese
300 g vit choklad
25 g socker
5 dl vispgrädde

Smält chokladen. Rör ihop socker och cream cheese, och rör ner den smälta chokladen. Vispa grädden till mjuka toppar - inte för hårt! - och vänd ner. Häll i springformen på den helt avsvalnade bottnen. Låt stå i kylen i minst tre timmar.

Topping:
ca 500 g jordgubbar

Skär av bladfästet på jordgubbarna, välj de som är mest jämna i storlek och fördela på tårtan i ett fint mönster.

Recept på engelska:
White Chocolate Cheesecake

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag har gjort den tre gånger nu och den är bland det godaste som finns.