torsdag, maj 17, 2007
Lergrytekyckling med rotfrukter
Rotfruktskyckling i lergryta
1 stor kyckling
salt och peppar
1 palsternacka
1 morot
200 g rotselleri
4 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 rött äpple
1 lagerblad
2 tsk timjan
3 dl hönsbuljong
3 msk crème fraîche
Blötlägg grytan i kallt vatten i ca en timme. Stycka kycklingen och krydda med salt och peppar. Skala och tärna rotfrukter, hacka vitlöken smått. Klyfta äpplet. Lägg allt i grytan - kycklingen överst. Krydda med lite mer salt och peppar, och timjan. Lägg i lagerbladet och häll på buljong. Ställ in i kall ugn. Sätt den på 175°C och låt den stå i ca 1,5 timmar.
Sila av skyn i en kastrull, och vispa ner crème fraîche. Häll tillbaka i grytan. Servera med ris eller pressad potatis.
Recept på engelska:
Claypot Chicken with Root Vegetables
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Hej !
Jag sökte på marängtårta och fann din sida ! Oj så mycket gott du har lagt ut ! Sparar din sida på favoriter och återkommer mer än gärna /Tack !mvh Bittan
bittansblad.webblogg.se
Skicka en kommentar