fredag, maj 04, 2007

Baconlindade kronärtskocksbottnar

bacon-artichoke

Baconlindade kronärtskocksbottnar

kronärtskocksbottnar, 1 burk
140 g bacon

Dipsås:
3 msk dijonsenap
1 msk vispgrädde

Skär bottnarna i 6 bitar vardera. Skär baconet i lagom många bitar, och linda runt kronärtskocksbitarna. Lägg i en ugnssäker form, och baka i 200 grader i 10-15 minuter eller tills baconet har fått fin färg och blivit krispigt. Sätt en tandpetare i varje och servera.

Rör ihop senap och vispgrädde till dipsås, och häll i en liten skål.

Recept på engelska:
Bacon-wrapped Artichokes

2 kommentarer:

Flingas liv och leverne sa...

Vilket märke på Baconet använder du? Jag har gjort Bacon och Kantarellrisotto två gånger den senaste tiden och det blev stor skillnad mellan Icas bacon och Scans.

Anne sa...

Flinga - jag använder alla sorterna faktiskt, men jo, det blir lite skillnad. Har för mig att jag hade Scans jägarbacon till just den här, det som är lite rökigare.