måndag, december 11, 2006

Ostpiroger



Ostpiroger
ca 20 stycken

300 g smör
200 g kesella
ca 1 liter vetemjöl
1 tsk salt

fyllning:
100 g riven västerbottenost eller annan stark ost
50 g philadelphiaost
1 äggula
svartpeppar

dekoration:
1 ägg, vispat med lite vatten

Kör mjöl, salt och smör i en matberedare, tillsätt Kesella och kör tills det går ihop. Du kanske behöver lite mer mjöl. Låt ligga svalt, i kylen, i ca en timme.

Blanda ihop fyllningen.

Kavla ut degen tunt och skär ut kvadrater på drygt en decimeter. Lägg på lite fyllning i mitten, pensla kanterna med ägg, och vik ihop till en trekant. Tryck ihop kanterna med en gaffel, och pensla pirogerna med ägg.

Grädda i 200°C i 10-12 minuter.

4 kommentarer:

sakine sa...

Åh, allt ser så gott ut. Jag ska testa något av dina recept under jul (när man har lite tid att eventuellt misslyckas ;)

Ha det gott, /S

Anne sa...

Sakine - då är faktiskt de här rätt bra att testa med, för det är en riktigt lätthanterlig deg. En del är ju svårare än annat liksom :)

//A

Anonym sa...

Det tog mer än 10-12 min för dom att bli klara. Fyllningen räckte inte till! Det blir färre än 20 st. Degen blev stenhård efter att ha sått i kylen så den var omöjlig att baka ut! Men det smakade gott.

Anne sa...

Anonym, det verkar ju inte ha gått sådär jättebra då :) Tur att de var goda i alla fall.