fredag, juli 01, 2011
Kakor med sura körsbär & mjölksmul
Kakor med sura körsbär & mjölksmul
ca 50
Baserat på det här receptet.
Mjölksmul:
3 + 3 msk mjölkpulver
2 msk vetemjöl
1,5 tsk strösocker
1 gnutta salt
1 msk maizena
25 g smör, smält
40 g vit choklad, smält
Blanda 3 msk mjölkpulver med mjöl, socker, salt och maizena. Smält smöret och blanda ihop, och häll smulorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ca 8 mimuter på 115°C. Smulorna ska torka men inte få direkt färg.
Blanda sedan med ytterligare 3 msk mjölkpulver, och den smälta vita chokladen.
220 g smör, rumsvarmt, osaltat (om saltat, uteslut saltet längre ner)
250 g rårörsocker
85 g vit sirap
1 ägg, rumsvarmt
375 g mjöl
1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk bikarbonat
2 tsk salt
2 dl torkade surkörsbär
mjölksmulet från receptet ovan
Vispa smör, socker och sirap ljust och fluffigt. Ha i ägget och blanda. Blanda ner mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Till sist blandar du ner mjölksmulet och körsbären.
Forma runda bollar på en plåt, och grädda på 175°C i ca 8-10 minuter.
Grädda på 200° i ca 10 minuter.
Recept på engelska:
Sour Cherry & Milk Crumb Cookies
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Låter supergoda!
Skicka en kommentar