onsdag, juli 27, 2011
Mexikansk lasagne
Det här är ett smarrigt sätt att ta vara på rester, om du råkar ha gjort carnitas eller pulled pork.
Mexikansk lasagne
6 portioner
1 stor gul lök, tärnad
1 röd paprika, tärnad
1 chili, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk olja
800 g krossade tomater
200 ml vatten
3 msk stark salsa
2 msk korianderstjälkar, finhackade
200 g riven stark ost (jag hade västerbottensost)
8 vetetortillas
600 carnitaskött
Fräs lök, paprika, chili och vitlök i lite olja. Häll på tomater, vatten, salsa och korianderstjälkar. Koka ihop i ca 30 minuter.
Använd en ugnsform. Varva tortillas, kött, tomatsås och ost. Börja med sås, och avsluta med sås och ost.
Grädda på 200°C i ca 20 minuter. Låt vila en kvart innan du skär upp den. Servera med en god avocadosalsa och lite gräddfil. Och gärna lite koriander, förstås!
Recept på engelska:
Mexican Lasagna
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar