fredag, juli 01, 2011

Kakor med sura körsbär & mjölksmul

cherry-milk-cookies

Kakor med sura körsbär & mjölksmul
ca 50

Baserat på det här receptet.

Mjölksmul:
3 + 3 msk mjölkpulver
2 msk vetemjöl
1,5 tsk strösocker
1 gnutta salt
1 msk maizena
25 g smör, smält
40 g vit choklad, smält

Blanda 3 msk mjölkpulver med mjöl, socker, salt och maizena. Smält smöret och blanda ihop, och häll smulorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ca 8 mimuter på 115°C. Smulorna ska torka men inte få direkt färg.

Blanda sedan med ytterligare 3 msk mjölkpulver, och den smälta vita chokladen.

220 g smör, rumsvarmt, osaltat (om saltat, uteslut saltet längre ner)
250 g rårörsocker
85 g vit sirap
1 ägg, rumsvarmt
375 g mjöl
1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk bikarbonat
2 tsk salt
2 dl torkade surkörsbär
mjölksmulet från receptet ovan

Vispa smör, socker och sirap ljust och fluffigt. Ha i ägget och blanda. Blanda ner mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Till sist blandar du ner mjölksmulet och körsbären.

Forma runda bollar på en plåt, och grädda på 175°C i ca 8-10 minuter.

Grädda på 200° i ca 10 minuter.

Recept på engelska:
Sour Cherry & Milk Crumb Cookies

1 kommentar:

Hovkonditorn sa...

Låter supergoda!