onsdag, februari 04, 2009

Olivcantuccini med hasselnötter

olivecantuccini

Olivcantuccini med hasselnötter
ca 25 (dubbla gärna receptet)

125 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 msk flingsalt
1 ägg
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk svartpeppar
3 msk västerbottensost (eller parmesan)
50 g rostade hasselnötter, grovhackade
50 g gröna oliver, finhackade
1 tsk olivolja
flingsalt

Blanda mjöl, bakpulver och flingsalt i en bunke. Vispa upp ägget i en skål, och tillsätt det tillsammans med fänkål, svartpeppar, ost och oliver. Arbeta ihop till en deg, och tillsätt hasselnötterna. Arbeta igen, och tillsätt en tesked olivolja om degen verkar smulig.

Forma degen till två smala rullar och lägg på en plåt. Sätt ugnen på 175°C och grädda i ca 25 minuter, tills rullarna känns fasta och har blivit ljust gyllenbruna.

Ta ut, sänk ugnen till 100°C, och skiva längderna på snedden till tunna skorpor. Lägg tillbaka på plåten och strö över flingsalt. Torka i ugnen ungefär 15 minuter på varje sida.

Recept på engelska:
Olive Hazelnut Cantuccini

1 kommentar:

Elena sa...

Detta låter spännande!
Precis i min smak!
Ska prova dettta!