fredag, februari 06, 2009
Syltade apelsinskal
Syltade apelsinskal
skal av tre apelsiner
sockerlag:
2 dl socker
2 dl vatten
till doppning:
100 g mörk choklad
Börja med att tvätta apelsinerna noga. Skär skalet i fyra delar, och skär fina strimlor.
Lägg strimlorna i en kastrull. Koka upp vatten i en vattenkokare och häll över skalen - låt koka i tre minuter. Häll av. Upprepa två gånger till. Det här gör att beskan försvinner, och att skalen blir mer porösa och kan absorbera mer sockerlag.
Koka sedan ihop socker och vatten. Lägg ner strimlorna och koka i 30-35 minuter på låg värme. Var försiktig så att det inte kokar torrt!
Ta upp skalen och lägg på ett gallet över natten, så de torkar ordentligt. Nästa dag, doppa dem i en god mörk choklad.
Recept på engelska:
Orangettes
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Gott!! Kul med lite annorlunda recept.
Skicka en kommentar