fredag, februari 13, 2009

Apelsin och jordgubbsparfait med krossad choklad

apelsin-jordgubb-parfait

Apelsin och jordgubbsparfait med krossad choklad

3 äggulor
1 dl socker
3 dl vispgrädde
200 g frysta jordgubbar
3-4 msk koncentrerad apelsinjuice
100 g hackad mörk choklad

Servera ev. med chokladsås på ca 100 g mörk choklad och 100 g grädde - koka upp grädden och häll över den hackade chokladen, och rör om tills det har smält.

Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden i en separat bunke.

Kör jordgubbarna - frysta! - i matberedaren tills de är finhackade. Tillsätt till äggsmeten, tillsammans med apelsinjuice. Rör ner den vispade grädden, och smaka av om du vill ha lite mer apelsin. Rör till sist ner chokladen, och frys i en eller flera formar.

Recept på engelska:
Orange Strawberry Parfait with Chocolate

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vilken läcker dessert! Otrolig snygg också! :-)

Anonym sa...

Åh!