lördag, januari 31, 2009
Kycklingsallad med fetaost och marinerad rödlök
Kycklingsallad med fetaost och marinerad rödlök
2 rejäla portioner
3 kycklinglår, tärnade
olivolja
2 msk pinjenötter
80 g ruccola
en näve kalamataoliver, urkärnade
100-150 g fetaost
2 små rödlökar
vitvinsvinäger och/eller vit balsamvinäger för att marinera löken
salt, peppar
olivolja
balsamvinäger
honung
Börja med att skiva rödlöken tunt. Lägg den i en liten skål och täck med vitvinsvinäger och/eller vit balsamvinäger. Tillsätt en nypa flingsalt. Låt stå i minst 20 minuter.
Fräs kycklingen i olivolja, salta och peppra. När kycklingen är nästan geomstekt, tillsätt pinjenötterna och fräs tills de har fått lite färg.
Blanda en dressing på olivolja, balsamvinäger, honung, salt och peppar. Blanda med ruccola, oliver, pinjenötter, kyckling, fetaosten och rödlöken. Smaka av och häll ev. på lite av vinägern som löken legat i. Servera med ett gott bröd.
Recept på engelska:
Chicken Feta Salad
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Åh jag ÄLSKAR sallader. Så gott och så enkelt. Det här lät yummie! Ska testas, tackar :)
Skicka en kommentar