söndag, januari 25, 2009

Honungskotletter med svamprisoni

risoniwithcremefraiche

Honungskotletter med svamprisoni

2 rejäla karrékotletter

Marinad:
1 msk dijonsenap
2 msk grovkornig senap
2 msk worcestershiresås
2 msk soja
3 msk flytande honung

Risoni:
150 g risoni
200 g champinjoner, skurna i mindre bitar
1 gul lök, finhackad
1 dl crème fraîche med franska örter

Blanda ihop marinaden och låt köttet ligga i minst ett par timmar - gärna lite längre. Ta upp och stek.

Koka risonin enligt instruktionerna på paketet. Fräs svamp och lök i lite smör, och blanda ner risonin. Rör till sist ner crème fraîche.

Recipe in English:
Mustard Pork Chops with Creamy Risoni

4 kommentarer:

Béatrice Karjalainen sa...

En nyfiken fråga, varför har recepten så olika namn på svenska och engelska?

Anne sa...

Konstnärlig frihet.. :) Nä, det blir stundens ingivelse. Jag försöker inte göra raka översättningar utan skapa namn som låter bra på båda språken, men ibland blir det väl mer eller mindre lyckat.. :)

Anonym sa...

Har just hittat hit och lade din blogg som en länk i min om det är okay? Vilka otroligt inspirerande vackra bilder och mumsiga recept! MVH Borthy

Anonym sa...

Du inspirerar mig ofta, keep up the good work! Det här lät smarrigt det :) Trevlig kväll!