tisdag, januari 20, 2009

Jordnötssmörbrownies

peanutbutterbrownies

Jordnötssmörbrownies
ca 36 bitar

240 g choklad (går bra att blanda sorter, jag hade ca 200 g mörk choklad och resten ljus)
115 g osaltat smör
4 msk kakao
3 stora ägg
250 g strösocker
2 tsk vaniljextrakt (ersätt med vaniljsocker)
4 msk jordnötssmör
1/2 tsk salt
150 g vetemjöl
200 g Reeses Peanut Butter Cups (ca 4 paket)

Börja med att skala av pappret från dina Peanut Butter Cups och frys dem i en plastpåse i ett par timmar. Hacka sedan grovt.

Sätt ugnen på 175°C. Smörj en form - jag använder en som är ca 20*20 cm.

Grovhacka chokladen och smöret. Smält tillsammans i vattenbad eller i mikro. Rör ner jordnötssmöret och rör om tills det är helt smält. Blanda ner kakao.

Vispa ihop ägg, socker, vaniljextrakt och salt, och blanda ner chokladröran i det. Tillsätt mjölet, och sist det hackade godiset.

Häll ner i formen, och grädda i ca 30-35 minuter. Känn med en provsticka - den ska inte vara jättekletig, men inte helt torr heller, det är bättre om kakan är *lite* mjuk i mitten. Låt svalna helt, skär sedan i bitar och förvara svalt. (Går bra att frysa.)

Recept på engelska:
Peanut Butter Brownies

1 kommentar:

Tiggy sa...

Ser ljuvliga ut. :) Var tvungen att googla på Reeses Peanut Butter Cups men hittade vad det var. Även det såg farligt gott ut.

Ska helt klart testa dessa!