fredag, november 10, 2006

Skrynkliga Chokladkakor



Skrynkliga Chokladkakor
Från Olive Magazine
ca 20 stycken

175 g mörk choklad
4 msk osaltat smör (ca 50 g)
175 g mjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 ägg
150 g socker
1 tsk vaniljextrakt
60 g florsocker

Smält choklad och smör tillsammans i mikron eller i vattenbad. Låt svalna lite. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt.

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt chokladblandningen och vaniljextraktet, och sedan mjölet. Låt bunken stå i kylen i minst 2 timmar, gärna över natten.

Sätt ugnen på 160°C.

Häll florsockret i en liten skål. Forma bollar av kakdegen, och rulla dem i florsockret. Lägg på en smörjd plåt eller på bakplåtspapper, och tryck försiktigt på bollarna med handflatan, så att de blir lite plattare. Grädda i 12-15 minuter.

1 kommentar:

Humlan sa...

Jag vill också ha en D80! Kan tänka mig att det var trevliga mässor, men TVÅ på samma dag! Phu!
(Jag smyger runt här och läser, även om jag sällan kommenterar)