onsdag, november 15, 2006

Kladdkaka med nougat



Kladdkaka med nougat

100 g smör
2 ägg
200 g socker
90 g mjöl
4 msk kakao
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
150 g mörk choklad
kokosflingor
100 g nougat (Odense)

Värm ugnen till 175°C. Smöra en form och bröa med kokosflingor. Smält smöret och låt det svalna lite. Vispa ägg och socker pösigt. Tilsätt salt, vanilj, kakao och mjöl, blanda noga. Tillsätt det smälta smöret, rör om.

Hacka chokladen och rör ner den. Häll i formen och grädda i ca 20 minuter. Kolla noga så att du inte gräddar för länge - den ska ju vara kladdig.

Ta ut kakan och låt svalna i fem minuter. Hyvla över nougat, och bred ut när den smält. Dekorera ev. med mer kokos eller strössel.

Halv sats - plattare kaka:

Inga kommentarer: