måndag, november 20, 2006

Vildsvinsgryta



Vildsvinsgryta
4-6 portioner

800 g grytkött av vildsvin
1 röd lök
1 gul lök
3 små morötter
100 g svamp
1 dl tomatsås
400 g körsbärstomater på burk
färsk rosmarin, en kvist
1 msk enbär
salt, peppar, socker
5 dl rött vin
1-2 dl vatten

Skär grytköttet i små tärningar. Skiva lök, morötter och svamp. Fräs köttet i en panna med lite olja. Fräs löken. Häll ihop i en inte alltför stor gryta. Tillsätt vinet, och låt koka in ordentligt. Häll sedan på morötter, tomatsås och körsbärstomater på burk. Lägg ner en kvist rosmarin och lägg på locket. Låt småkoka i ca 30 minuter. Tillsätt sedan enbär och svamp, salt, peppar och en nypa socker. Späd eventuellt med lite vatten om det ser tjockt ut. Låt koka ca 15 minuter till. Köttet ska vara riktigt mört och falla sönder, då är det klart.

Servera gärna med god pasta.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Jag testade grytan i fredags på några gäster. Den blev kanongod!

Robin sa...

Ikväll blir det test av grytan på föräldrarna.. återkommer med expert-utlåtande :)

Robin sa...

Grytan blev en succé!