måndag, november 06, 2006
Kåldolmar
Kåldolmar
4 portioner
1 mellanstort vitkålshuvud
2 dl kokt fullkornsris
300 g blandfärs
salt
vitpeppar
ca 1 dl mjölk
smör
1-2 msk sirap
Koka kålen i saltat vatten och lossa bladen i takt med att de mjuknar. Lägg på ett fat så länge. Skär bort den grövsta bladnerven så blir bladen lite lättare att vika ihop.
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda färsen med riset, krydda med salt och vitpeppar, och blanda ner mjölk till en ganska lös smet.
Fyll kålbladen med ca 1 msk färs, och rulla ihop till ett prydligt paket. Lägg i en ugnssäker form med skarven nedåt. Klicka över lite smör, ringla över lite sirap, och sätt in i ugnen i ca 40 minuter.
Häll sen av skyn, späd med vatten och koka upp. Tillsätt lite fond och lite soja, och red med maizena.
Servera med kokt potatis och lingonsylt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar