fredag, november 17, 2006

Muscovadolax med jordgubbssallad



Muscovadolax med jordgubbssallad
2 portioner

Två bitar färsk laxfilé (eller fryst, tinad)
1 msk mörkt muscovadosocker
1/2 msk flingsalt
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1/2 tsk malen chilipeppar
1/2 tsk nymalen svartpeppar

250 g jordgubbar, halverade
150 g babyspenat eller ruccola, sköljd
1 rödlök, fint skivad
1 dl svarta oliver
100 g grekisk fetaost, smulad
flingsalt, nymalen svartpeppar
olivolja
balsamvinäger

Blanda ihop socker och alla kryddor. Klappa in i laxen, runt om. Stek på hög värme, eller grilla, ca 4-5 minuter per sida.

Blanda alla ingredienserna till salladen utom osten - den smulas ovanpå, för annars blir den rosa av jordgubbarna.

Inga kommentarer: