tisdag, november 28, 2006
Sallad med äpple och fänkål
Sallad med äpple och fänkål
2-3 stora äpplen (jag använde Jona Gold)
2 stånd fänkål
1 rödlök
1 citron
1 msk honung
1-2 msk olivolja
salt
peppar
Börja med att trimma av roten på fänkålen. Skiva mycket tunt. Lägg i en skål med isvatten i en halvtimme, så blir den extra krispig.
Kärna ur äpplena (men de behöver inte skalas) och skiva tunt. Skiva även rödlöken tunt.
Pressa citronen och gör en dressing på citronsaft, honung, olivolja, salt och peppar.
Precis före servering, låt fänkålen rinna av, och blanda sedan allt på ett stort fat.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Bjöd just familjen på denna fräscha och orginella sallad. Tack!
Skicka en kommentar