fredag, september 22, 2006
Baguette, Paul Hollywood
Recept från "100 great breads", av Paul Hollywood. Startas dagen innan.
Baguette
1
500 g vetemjöl (gärna vetemjöl special)
20 g färsk jäst
varmt vatten
1 msk salt
50 g smör, rumsvarmt
Dag 1:
Blanda 200 g av mjölet med jästen och tillräckligt varmt vatten för att det ska bli en tjock gröt. Låt jäsa över natten.
Dag 2:
Blanda i resten av mjölet, salt och smör. Rör i lite vatten i taget, så mycket som behövs för att få en mjuk, smidig deg. Låt degen vila i en timme.
Slå ut luften ur degen, och forma till en baguette. Lägg på en plåt, och låt jäsa i en timme.
Sätt ugnen på 220°C. Skär skåror diagonalt i baguetten, och grädda i 30 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar