söndag, september 11, 2011
Långkokat äppelmos
På engelska heter det här Apple Butter snarare än applesauce, som är vanligt mos. Det är mycket mer reducerat, och det blir brunt och tjockt i konsistensen. Jättegott som pålägg, men också till t.ex. gröt, glass, pannkakor, eller i bakverk.
Om du inte har nån crockpot kan du såklart laga på spisen, men då får du passa så det inte bränns vid. På bilden är det en jätteportion, men det var det som var kvar i grytan när jag hällt resten i burkar... väldigt gott!
Långkokat äppelmos i Crock-Pot
1500 g skalade och urkärnade äpplen, grovhackade
Lägg i din crock-pot, på med locket och sätt på låg värme i ca 4 timmar. Rör om så att äpplena mosas.
2 dl strösocker
2 dl farinsocker
2 tsk kanel
1/2 tsk kryddnejlika
1-2 vaniljstänger (mina var ganska torra, så jag slängde ner två - annars skulle jag skrapat ur en mjuk och fräsch, och rört ner både frön och stång.
Lägg på locket, och sätt på låg värme i 8 timmar.
Klart! Häll på fina burkar och förvara svalt. Eller frys in, det gör alltid jag.
Recept på engelska:
Crock-Pot Apple Butter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Hittade ett recept på äppelsmör som jag tänkte testa. Borde ju vara något liknande. Låter så himla gott!!
Skicka en kommentar