söndag, september 25, 2011
Risotto med salsiccia och vitkål
Risotto med salsiccia och vitkål
3 portioner
3-4 små färska salsicciakorvar
1 gul lök
3 dl avorioris
1,5 dl vitt vin
ca 1 liter buljong
3 dl strimlad vitkål
50 g parmesan, riven
olivolja
Börja med att sätta på en kastrull med buljong, och ta fram en stor kastrull eller gryta till risotton.
Kläm ut salsiccian ur skinnet (eller hacka fint om det är för svårt), och fräs tillsammans med löken ett par minuter. Tillsätt riset och fräs någon minut, tills det blir glansigt. Häll på vinet och låt koka in.
Sen börjar du tillsätta buljongen, lite i taget. Så fort risotton ser torr ut ska du ha i mer. Totalt tar det ca 20 minuter, smaka på riset så att det är färdigt. Du kanske inte behöver all buljong, eller så behöver du fylla på med varmt vatten.
Tillsätt kålen när risotton är nästan klar.
När riset verkar klart rör du ner parmesanen.
Smaka av och servera.
Recept på engelska:
Salsiccia & Cabbage Risotto
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar