lördag, juli 09, 2011
Hasselnötsmacarons
Hasselnötsmacarons
ca 20 fyllda kakor
3 äggvitor, rumstempererade
3 msk strösocker
200 g florsocker
110 g rostade och skalade hasselnötter
2 tsk kaffe (valfritt)
Mixa florsocker och hasselnötter (och kaffe om du vill) i matberedaren. Sikta genom en nätsil, mal igen om du har stora klumpar. Blanda noga.
Vispa äggvitor och strösocker till en blank maräng. Rör ner nötblandningen i marängen, och vänd ihop - mixa inte för mycket, inte mer än 50 tag. Du kan testa om det är lagom genom att klicka ut lite smet på bakplåtspapper - "toppen" ska sjunka ner av sig själv.
Spritsa ut runda kakor på bakplåtspapper - stora som femkronor, ungefär. Lämna framme i 30-60 minuter så att det blir ett tunt skal på dem.
Grädda i 150°C i ca 10 minuter. Skal som inte används direkt kan antingen förvaras i rumstemperatur i en lufttät burk i någon dag, eller frysas.
Chokladfyllning:
200 g choklad (jag använde en blandning av ljus och mörk)
ev 2 tsk snabbkaffe
1 dl vispgrädde
Hacka chokladen. Koka upp grädden och häll över chokladen. Tillsätt kaffe om du vill. Rör tills det är slätt. Låt svalna så att fyllningen tjocknar och blir bredbar.
Spritsa (eller bred) på en klick på hälften av kakorna. Lägg ihop. Förvara i frysen eller servera direkt.
Recept på engelska:
Hazelnut Macarons
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
jag är helt usel på att baka och inser nog att Macroner inte är det jag borde göra....Men tusan vad goda de ser ut!
/ Lena
Skicka en kommentar