lördag, maj 09, 2009

Muscovadokakor

butterscotchthins

Muscovadokakor
ca 40

2,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
120 g osaltat smör - rumsvarmt
200 g mörkt muscovadosocker
2 stora ägg
2 tsk vaniljextrakt

Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt för sig. Vispa smör och socker med elvisp eller i köksmaskin tills det är väl blandat. Blanda ner äggen, ett i taget, och vaniljextrakt. Blanda ner de torra ingredienserna. Nu kommer degen vara väldigt kladdig, så låt den stå i kylen ett tag så att den blir lite fastare.

Rulla sedan små jämna bollar, och lägg med gott om mellanrum på en bakplåtspapperklädd plåt. Grädda på 175°C i 8-10 minuter.

Du kan använda saltat smör, men dra då ner på det extra saltet. Vaniljextrakt kan till nöds ersättas med dubbel mängd vaniljsocker, tillsätt i så fall det med de torra ingredienserna.

Recept på engelska:
Butterscotch Thins

Inga kommentarer: