tisdag, mars 10, 2009

Lindas kanelkyckling

lindaskanelkyckling

Lindas kanelkyckling

Marinera tärnade eller strimlade kycklingfiléer över natten i lite olivolja, pressad vitlök, finhackad färsk chili och kanel. När det är dags att göra middag, stek kycklingen tills den är färdig och lägg i en ugnsform.

Fräs pressad vitlök, finhackad färsk chili och kanel i olivolja, tillsätt grädde eller crème fraiche. Koka ihop till en sås, smaka av med salt, och häll över kycklingen. Gratinera i ugn, 225°C i ca 15 minuter. Servera med ris och rostade pinjenötter.

Recept på engelska:
Linda's Cinnamon Chicken

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Hej. Jag som är nybörjare skulle vilja ha lite riktlinjer iallafall. Tex ska det vara en halv deciliter kanel till två kycklingfiléer eller en tesked ?

Anne sa...

Tja, jag mäter ju inte sånt, men klart närmare en tesked i alla fall. Börja med en - du smakar ju av såsen, och då kan du ha i mer om du vill.

Ehsanologi sa...

Hej Anne.

Jag tipsar om den här kanelkycklingen idag på programmet... givetvis får du FULL credd för din blogg och ditt arbete.

tack på förhand.
// ehsan

www.sr.se/dingata
klicka på middagstipset!