lördag, mars 21, 2009

Kaffe & kardemummabiscotti med vit choklad

cardamom-coffee-whitechocolate

Kaffe & kardemummabiscotti med vit choklad
ca 50

2 ägg
2 dl socker
1 msk kardemumma, helst nystött i mortel
1 msk malda espressobönor
1 tsk salt
4-5 dl mjöl, gärna dinkelsikt
1 tsk bakpulver
100 g grovhackad vit choklad

Sätt ugnen på 180°C. Blanda ägg, socker, kardemumma, kaffe och salt. Tillsätt 3 dl av mjölet blandat med bakpulvret, sedan den hackade chokladen. Till slut blandas resten av mjölet ner lite i taget. Passa så att det inte blir för mycket, om degen blir för torr är den svår att forma. Det är bättre att den är lite kladdig - men inte så kladdig att den inte håller formen.

Rulla ut längder som läggs på en bakplåtspappersklädd plåt.

Grädda i 180°C i 20 minuter. Ta ut och låt svalna lite. Skär längderna i snittar och lägg dem med snittytan uppåt. Torka dem i 100°C i ca 20-25 minuter.

Recept på engelska:
Coffee & Cardamom White Chocolate Biscotti

2 kommentarer:

Lova Torstensson sa...

Rekommenderas verkligen!

Lova Torstensson sa...

Rekommenderas verkligen, hur goda som helst!