torsdag, februari 26, 2009

Kål- och köttfärsgryta

kottfars-vitkal

Kål- och köttfärsgryta
4 portioner

500 g köttfärs
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 purjolök
ca 400 g vitkål
olja
2-3 msk soja
2-3 msk balsamvinäger
1-2 msk råsocker
peppar, salt

Hacka vitlök och lök, och strimla purjo och vitkål fint. Fräs köttfärsen, vitlök, purjo och löken i en gryta med lite olja. Efter ett par minuter, tillsätt vitkålen och låt den fräsa i ca fem minuter. Blanda ner soja, vinäger och råsocker, och koka ihop fem minuter till. Smaka av och krydda med peppar, salt, och ev. mer socker, vinäger eller soja.

Servera som den är, eller med kokt potatis och lingonsylt.

Recept på engelska:
Cabbage Ground Beef Stew

2 kommentarer:

Anonym sa...

Såg gott ut det där. =)

Gillar verkligen din blogg måste jag säga. Snyggt ordnat med kategorierna gör det lätt att hitta. Men ännu bättre, recepten är guld. Tack!

Béatrice Karjalainen sa...

Det där lagar jag ganska ofta här hemma. Börjde som ett man-tager-vad man haver-recept. Serverar ibland med fjärilsmakaroner istället för potatis.