fredag, maj 30, 2008

Saffrans- och vitchokladtryffel

whitechocolate-saffrontruffles

Saffrans- och vitchokladtryffel
ca 30

200 g vit choklad
1 dl vispgrädde
1/2 g saffran
1 msk honung
florsocker

Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädde, honung och saffran och slå över chokladen. Rör om tills den har smält, och ställ sedan kallt tills den har stelnat tillräckligt för att du ska kunna rulla små kulor. Rulla kulorna i florsocker, och förvara kallt. Frys dem gärna en kort stund - en kvart eller så - så att de stelnar till, sen kan du ha dem i en burk i kylskåpet.

Recept på engelska:
Saffron White Chocolate Truffles

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, Försökte mig på dessa tryfflar men det stelnade aldrig för mig. Vad tror du jag gjorde fel? Tack på förhand! cingelsson@hotmail.com

Anne sa...

Sist hade jag också problem! Jag skyllde på chokladen - fel sort..? Men jag kan inte komma ihåg vad jag använde första gången - jobbigt läge. Vilken använde du? :)

Sofie sa...

Hej! Tack för ett jätte bra recept. Jag fick samma problem första gången jag gjorde dessa, det var helt omöjligt att rulla till bollar. Andra gången jag gjorde dessa så testade jag att blanda i lite gelatin och det funkade jätte bra. Tog bara ett halvt gelatinblad.

Anne sa...

Hej! Ah, smart med gelatin! Det verkar skilja sig beroende på chokladen (och säkert halten kakaofett).