fredag, maj 09, 2008

Havrekakor med choklad och valnötter

oatmealchocolatecookies

Havrekakor med choklad och valnötter
ca 50 kakor

7,5 dl havregryn
2,5 dl grahamsmjöl
2 msk vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
1/2 tsk salt

2,5 dl strösocker
2,5 dl farinsocker
220 g smör

2 ägg
1 tsk vaniljextrakt

80 g valnötter, hackade
150 g mörk choklad, hackad

Blanda havregryn, båda sorternas mjöl, bikarbonat och bakpulver, kanel och salt i en stor skål.

Vispa båda sorternas socker och smör tills det är riktigt luftigt - ungefär fem minuter. Tillsätt ett ägg i taget, vispa ordentligt. Tillsätt vaniljen.

Rör ner grynblandningen, och till sist valnötter och mörk choklad.

Sätt ugnen på 175°C. Rulla valnötsstora kulor av degen, platta till lite och lägg på plåtar med rejält med mellanrum, annars flyter de lätt ihop. Grädda 8-10 minuter, eller tills kakorna verkar klara (kan ta några minuter till). Låt dem svalna lite på plåten innan du flyttar dem till ett galler.

Recept på engelska:
Oatmeal Walnut Chocolate Cookies

2 kommentarer:

maria sa...

Det där måste jag prova :) Lät supergott !

Anonym sa...

Jag hade inga valnötter, tog hasselnötter! Mums!