fredag, augusti 24, 2007
Krispig polenta med karamelliserade körsbärstomater
Krispig polenta med karamelliserade körsbärstomater
4 portioner
Krispig polenta
2,5 dl vatten
2,5 dl mjölk
1,8 dl polenta
1 tsk salt
0,5 dl parmesan
125 g mozzarella
Koka upp vatten och mjölk. Rör ner salt och polenta, och rör om hela tiden tills polentan är riktigt tjock. Hur lång tid det tar beror på din polenta. Rör ner parmesanen. Bred sedan ut i en smord form, och platta till så att det är ett jämnt lager. Låt svalna, och ställ sedan i kylen minst en timme, men gärna längre.
Ta ut åtta rundlar ur polentan, olja lätt med olivolja på båda sidorna, och stek i ugnen eller i grillpanna (eller på grillen förstås) i 225°C i ca 20 minuter. Vänd efter halva tiden, och fördela mozzarellan ovanpå när det är ungefär fem minuter kvar.
Det som blir kvar när du tagit ut rundlarna kan du skära i småbitar, lägg i en ugnsform med lite salt och olivolja och låta steka med i ugnen - det blir som små krispiga chips, jättegott.
Karamelliserade körsbärstomater
200 g körsbärstomater, halverade
4 shalottenlökar, tunt skivade
3 msk farinsocker
2 msk smör
2 msk sherryvinäger
Blanda allt i en kastrull. Koka ihop på mycket låg värme, i ungefär en halvtimme. Fördela ovanpå de mozzarellagratinerade polentarundlarna, och servera direkt.
Recept på engelska:
Crispy Polenta with Mozzarella & Caramelized Cherry Tomatoes
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar