måndag, augusti 13, 2007

Krusbärscurd med fläder

marang-krusbarscurd

Krusbärscurd med fläder
2 små burkar

500 g krusbär
1 dl vatten
140 g hemgjort vaniljsocker
100 g strösocker
3 msk koncentrerad flädersaft
85 g kallt smör, tärnat
3 uppvispade ägg

Lägg krusbären och vattnet i en kastrull. Koka i ca 5 minuter, tills krusbären har gått sönder och är mjuka. Pressa genom en sil.

Blanda ner socker (båda sorterna), flädersaft, smörtärningar och uppvispat ägg i krusbärspurén. Ställ skålen på en sjudande kastrull, och rör hela tiden tills curden har tjocknat. Det tar ca 20 minuter.

Häll upp på väl rengjorda burkar. Ställ kallt, annars stelnar inte curden som den ska. Använd fort när du väl öppnat burkarna.

Servera gärna som på bilden - med flädermarinerade jordgubbar, maränger, och en kräm på mascarpone, tjock yogurt och vanilj.

Recept på engelska:
Gooseberry Elderflower Curd

Inga kommentarer: