torsdag, november 11, 2010

Frusen halloncheesecake med Oreo-botten

oreocheesecake

Frusen halloncheesecake med Oreo-botten
PrintFriendly

200 gram cream cheese
3 äggulor
3 äggvitor
2 dl socker
3 dl vispgrädde
300 g hallon (färska, eller frysta, tinade)

200 g oreos
70 g smör, smält

Du behöver en form med löstagbar botten. Kör kexen i matberedare tills du har smulor. Tillsätt smöret och kör lite till. Pressa ner i din form, i ett jämnt lager. Grädda i 200°C i 4 minuter. Tag ut och låt den kallna helt. (Ställ den gärna i frysen, den får inte vara det minsta varm.)

Rör osten, äggulorna, sockret och hallonen till en jämn smet. Vispa grädden tills den är fast, och rör ner i ostsmeten. Vispa äggvitorna till ett fast skum, och vänd ner i smeten. Häll allt försiktigt ovanpå bottnen, och ställ formen i frysen i minst sex timmar, gärna över natten.

Tina i ca 20 minuter före servering.

Recept på engelska:
Frozen Raspberry Oreo Cheesecake

Inga kommentarer: