Sidor

fredag, december 11, 2009

Surdegsbröd med ricotta för bebisar

babysourdough2

Jag ville ha ett bröd som var helt utan salt, mjukt och saftigt men med mild smak. Det här blev resultatet - ett bröd med små hål som är lätt att skiva riktigt tunt.

Surdegsbröd med ricotta för bebisar
en limpa

200 g vatten
50 g surdeg
10 g färsk jäst
100 g ricotta
450 g vetemjöl

Blanda alla ingredienserna och knåda i en degblandare ca 10 minuter. Degen ska inte kännas klibbig, men vara ganska mjuk. Låt jäsa i två timmar.

Platta ut degen till en rektangel, rulla ihop den och lägg i en smord brödform. Låt jäsa igen, 1-2 timmar.

Grädda sen på 200°C tills brödet har en innertemperatur på ca 96-98°C - det tar en dryg halvtimme.

Recept på engelska:
Baby Sourdough Bread with Ricotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar