
Macarons
ca 15 fyllda kakor
3 äggvitor, rumstempererade
2 msk strösocker
200 g florsocker
110 g mandel, skalad
Mixa florsocker och mandel i matberedaren. Sikta genom en nätsil, mal igen om du har stora klumpar. Blanda noga.
Vispa äggvitor och strösocker till en blank maräng. Rör ner mandelblandningen i marängen, och vänd ihop - mixa inte för mycket, inte mer än 50 tag. Du kan testa om det är lagom genom att klicka ut lite smet på bakplåtspapper - "toppen" ska sjunka ner av sig själv.
Spritsa ut runda kakor på bakplåtspapper - stora som femkronor, ungefär. Toppa eventuellt hälften med lite extra mald mandel. Lämna framme i 30-60 minuter så att det blir ett tunt skal på dem.
Grädda i 150°C i ca 15-20 minuter. Skal som inte används direkt kan antingen förvaras i rumstemperatur i en lufttät burk i någon dag, eller frysas.

Vaniljsmörkräm:
100 g osaltat smör
90 g florsocker
1 vaniljstång, urskrapad
1 äggula
Vispa alla ingredienserna tills det blir en jämn och slät kräm. Spritsa på en klick på hälften av kakorna. Lägg ihop. Förvara i frysen eller servera direkt.

Recept på engelska:
Macarons with Vanilla Bean Buttercream
Intressant! Mina blev katastrofplatta och jag fick höra att det var för att jag var så lat att jag körde mandeln i mixern istället för att mala den.
SvaraRaderaUppenbarligen fel. Måste testa igen!
Jag bara älskar macarons! Måste prova ditt recept!
SvaraRaderaVilka fina macarons! Kul med ett nytt recept att testa.
SvaraRadera