Sidor

torsdag, juni 21, 2007

Syltkakor

syltkakor3

Syltkakor
ca 80 i miniformat

4,5 dl vetemjöl
200 g smör (kylskåpskallt)
1 dl socker
sylt

Blanda ingredienserna - utom sylten - i en matberedare och kör hastigt tills det blir en deg. Forma till tunna rullar (ungefär lika tjocka som din tumme) och skär i 6-7 mm breda skivor. Gör en liten fördjupning i kakan för sylten. Ställ sedan kakorna kallt i en timme, tills de stelnat ordentligt.

Fyll med sylt - LITE sylt, det här är väldigt små kakor - och grädda på 175°C i ca 6-8 minuter. Kakorna ska inte få mycket färg, bara bli lite ljust gyllene på botten. Låt dem svalna på plåten.

Recept på engelska:
Jam Cookies

4 kommentarer:

  1. Anonym7:51 em

    Jättebra recept, lätt att hitta med!

    SvaraRadera
  2. Anonym7:52 em

    Ganska så bra recept.. Men det var väldigt gott!

    SvaraRadera
  3. Anonym4:52 em

    Märkligt recept!
    Hur stora tummar har du?
    På den en kycklingen stod det också att den är färdig när köttsaften är klar.

    SvaraRadera
  4. Anonym - det är just små kakor... Vad är det som är så märkligt? Och vad menar du med kyckling? *förvirrad*

    SvaraRadera