Sidor

fredag, maj 04, 2007

Baconlindade kronärtskocksbottnar

bacon-artichoke

Baconlindade kronärtskocksbottnar

kronärtskocksbottnar, 1 burk
140 g bacon

Dipsås:
3 msk dijonsenap
1 msk vispgrädde

Skär bottnarna i 6 bitar vardera. Skär baconet i lagom många bitar, och linda runt kronärtskocksbitarna. Lägg i en ugnssäker form, och baka i 200 grader i 10-15 minuter eller tills baconet har fått fin färg och blivit krispigt. Sätt en tandpetare i varje och servera.

Rör ihop senap och vispgrädde till dipsås, och häll i en liten skål.

Recept på engelska:
Bacon-wrapped Artichokes

2 kommentarer:

  1. Vilket märke på Baconet använder du? Jag har gjort Bacon och Kantarellrisotto två gånger den senaste tiden och det blev stor skillnad mellan Icas bacon och Scans.

    SvaraRadera
  2. Flinga - jag använder alla sorterna faktiskt, men jo, det blir lite skillnad. Har för mig att jag hade Scans jägarbacon till just den här, det som är lite rökigare.

    SvaraRadera