Sidor

onsdag, november 01, 2006

Potatisgratäng med kantareller



Potatisgratäng med kantareller
4 portioner

1 kg mandelpotatis
1 liten bit rotselleri
1 gul lök
2 klyftor vitlök
4,5 dl matlagningsgrädde
200 g kantareller
1 msk flytande fond - grönsaks- eller kycklingfond
färska örter - timjan, salvia, dragon och rosmarin
salt
svartpeppar

Värm ugnen till 200°C.

Skala och skiva potatis, lök och vitlök. Skär rotsellerin i tändsticksstora bitar.

Koka upp grädde, kycklingfond, salt och peppar. Tillsätt potatis, selleri lök och vitlök, och sjud i ca 10 minuter tills grädden tjocknar.

Fräs svampen i lite smör, och krydda med salt och peppar. Blanda ner svampen och örterna i gratängen. Häll upp i en ugnsform.

Grädda i cirka 20 minuter, eller tills gratängen har fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar