Sidor
▼
fredag, oktober 06, 2006
Bananmuffins med choklad och rostade hasselnötter
Recept från Dagensmuffin.se
Bananmuffins med choklad och rostade hasselnötter
14 normalstora muffins
125 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
2 ägg
1/2 dl turkisk yoghurt
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
2 stora mogna bananer, mosade
150 g grovhackad mörk choklad
80 g rostade hasselnötter, grovhackade
Värm ugnen till 200°C. Rosta hasselnötterna i ugnen i 5-10 min. Gnugga av skalen med en handduk. Hacka grovt.
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel. Rör i chokladen och nötterna.
Vispa smör, socker och sirap tills det är pösigt, tillsätt äggen. Blanda ner yogurt, banan och sist de torra ingredienserna.
Klicka i muffinsformar, och grädda i ca 15-18 minuter eller tills de känns klara.
Nu finns tre nya böcker från DagensMuffin fyllda med svenska folkets bästa recept! Frågan är väl hur många man orkar baka? 100, 200 eller 300? :-)
SvaraRadera