Sidor

onsdag, juli 26, 2006

Banankaka



Banankaka (Banana Bread)

3-4 mosade bananer
3 ägg, uppvispade
1 tsk vaniljextrakt (byt mot ca 2 tsk vaniljsocker)
2 dl olja
140 g grahamsmjöl
140 g vetemjöl
2 strukna tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g ljust muscovadosocker
50 g hackade valnötter eller pecannötter (kan förstås uteslutas)

Sätt ugnen på 160°C och smörj en avlång form. Blanda bananerna med ägg, vanilj och olja. Blanda mjölsorterna med salt, socker och bakpulver i en separat skål. Rör ner de torra ingredienserna i de blöta, och till sist nötterna.
Häll i formen, och grädda i 50-60 minuter.

2 kommentarer:

  1. Anonym12:15 em

    Vilken sorts olja blir bäst?
    Är på jakt efter ett recept på banankaka jag åt på Starbucks. Verkar som om detta vore nåt liknande. Ska pröva!

    SvaraRadera
  2. Anonym1:35 em

    Det var inte riktigt som på Starbucks - men jättegod den här med. Jag använde rapsolja. Funkade bra som muffins också!

    SvaraRadera