Sidor

tisdag, april 11, 2006

Ugnsbakad sparris



Världens enklaste sätt att laga till färsk grön sparris:

Värm ugnen till 225 °C. Lägg sparrisen i ett lager i en ugnsform. Rosta i ugnen ca 10-15 minuter, eller tills de börjar få färg. Pressa över lite citron. Servera ev. med lite salt och parmesan - då har du en hel liten måltid - eller som tillbehör. Här med en härlig allioli.

3 kommentarer:

  1. Hej Anne!
    Nu ska jag testa detta recept med ugnsbakad sparris. Jag hör av mig sen, köpte parmesan (som jag kan riva)idag i affären och det va ju tur.
    Kramiz Eva

    SvaraRadera
  2. Daniel jansson5:48 em

    Kan väl knappast räknas som komplett måltid då sparris är nästan helt tom på både kolhydrater, protein och fett..

    SvaraRadera
  3. Daniel - tja, det beror väl på hur man väljer att äta, och hur mycket. Gott är det, hur som helst.

    SvaraRadera