
Chokladmarängkakor
1,8 dl kakaopulver
6 dl (ca 360 g) florsocker
1 nypa salt
1 msk vaniljextrakt / vaniljsocker
4 stora äggvitor
3 dl valnötter eller pecannötter
1/2 dl kakaonibs
1 dl finhackad mörk choklad
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på plåtar - ersätt INTE med silikonmattor eller liknande. Vanligt hederligt bakplåtspapper.
Blanda kakao, socker, vaniljsocker om du använder det, och salt i en stor skål. Det får inte vara några klumpar.
Blanda äggvitorna med vaniljextrakt - om du använder det - i en liten skål. Häll över i sockerblandningen, lite i taget, och vispa med elvispen på låg effekt. När allt är i, öka hastigheten och vispa i ca 1 minut tills det är blankt och lite tjockare.
Rör ner nötter, nibs och choklad.
Klicka ut på plåt - det ska vara stora kakor, och det får plats 5-6 på varje plåt.
Grädda i 12-14 minuter mitt i ugnen, en plåt i taget. Ta ur och flytta över pappret till ett galler, och låt kakorna svalna helt innan du försiktigt drar loss dem från pappret.
Det låter helt sjukt gott, men var får man tag på kakaonibs i Stockholm?
SvaraRadera