
Blomkålscurry med kokosmjölk
1 gul lök, hackad
1 litet blomkålshuvud, i små buketter
1 klyfta vitlök, hackad
1 msk ingefära, fint riven
2,5 dl basmatiris
2,5 dl vatten
4 dl kokosmjölk
1 tsk garam masala
1/2 tsk spiskummin
en aning kanel
salt
olja
rostade mandlar
färsk koriander
Fräs löken i lite olja tills den mjuknar lite, och lägg över i en medelstor kastrull. Fräs blomkålen i lite olja i ca 5 minuter, och lägg över den med i kastrullen. Fräs även ingefära och vitlöken i en aning olja, men helt kort - bara 30 sekunder eller så. Ner med det i kastrullen, och blanda också ner ris, vatten, kokosmjölk och kryddor. Koka upp, täck med lock och låt småkoka på låg värme i ca 20 minuter tills både ris och blomkål är genomkokt.
Servera med rostad mandel och färsk koriander.
Recept på engelska:
Cauliflower Curry with Coconut Milk
Märklig curry som innehåller ingen curry alls. Hellt ok smak, men ser inte särskillt aptitretande ut, trots mandlar.
SvaraRaderaCurry är ju så mycket mer än vår gula kryddblandning - här refererar det mer till typen av rätt. På bloggen - dvs min engelska sida - står lite mer om rätten, och tex att jag inte hade i chili, men det kan man absolut ha för en hetare rätt.
SvaraRadera