Sidor

söndag, augusti 16, 2009

Hemgjord Aioli

homemade-aioli

Hemgjord Aioli

2 äggulor
2 klyftor vitlök
1 msk pressad citron
1 msk vitvinsvinäger (jag hade vit balsamvinäger)
lite salt
1,25 dl rapsolja
1,25 dl olivolja

Hacka vitlöken fint. Blanda med äggulorna, citron, vinäger och salt i en köksassistent, eller en bunke om du vill vispa för hand eller med elvisp. Vispa rejält, och tillsätt oljorna teskedsvis tills du har en jämn och tjock aioli.

Håller ca en vecka i kylen.

Recept på engelska:
Homemade Aioli

3 kommentarer:

  1. Mmm, gott att dippa räkor i... ;)

    SvaraRadera
  2. Anonym7:01 em

    För hur många personer är receptet?

    SvaraRadera
  3. Det är lite svårt att säga, det beror ju helt på hur mycket man vill ha. Det blir ett par deciliter.

    SvaraRadera