Sidor

söndag, januari 25, 2009

Honungskotletter med svamprisoni

risoniwithcremefraiche

Honungskotletter med svamprisoni

2 rejäla karrékotletter

Marinad:
1 msk dijonsenap
2 msk grovkornig senap
2 msk worcestershiresås
2 msk soja
3 msk flytande honung

Risoni:
150 g risoni
200 g champinjoner, skurna i mindre bitar
1 gul lök, finhackad
1 dl crème fraîche med franska örter

Blanda ihop marinaden och låt köttet ligga i minst ett par timmar - gärna lite längre. Ta upp och stek.

Koka risonin enligt instruktionerna på paketet. Fräs svamp och lök i lite smör, och blanda ner risonin. Rör till sist ner crème fraîche.

Recipe in English:
Mustard Pork Chops with Creamy Risoni

4 kommentarer:

  1. En nyfiken fråga, varför har recepten så olika namn på svenska och engelska?

    SvaraRadera
  2. Konstnärlig frihet.. :) Nä, det blir stundens ingivelse. Jag försöker inte göra raka översättningar utan skapa namn som låter bra på båda språken, men ibland blir det väl mer eller mindre lyckat.. :)

    SvaraRadera
  3. Anonym12:57 fm

    Har just hittat hit och lade din blogg som en länk i min om det är okay? Vilka otroligt inspirerande vackra bilder och mumsiga recept! MVH Borthy

    SvaraRadera
  4. Anonym5:59 em

    Du inspirerar mig ofta, keep up the good work! Det här lät smarrigt det :) Trevlig kväll!

    SvaraRadera